A kézzel rajzolt látványtervek ideje szerencsére már lejárt, a szoftverek dinamikus fejlődésének eredményeként megjelentek a ház, illetve a lakberendezési fotorealisztikus tervezőprogramok, melyek a legteljesebb vizuális élményt nyújtják.

Míg a rajz semmilyen módosítást, vagy változtatási lehetőséget nem engedett meg, az ügyfelek ma már virtuális tereket és 3D érzetet kapnak. A tervező is megkönnyebbült, hogy egy kávéfolt vagy radírnyom nem szennyezi már azt a rajzot, amivel napokon keresztül dolgozott és kezdhetett mindent elölről.

Ahogy az elnevezésből is kiderül a látványterv minden eleme szinte tökéletesen emlékeztet a valóságos tárgyakra és belsőépítészeti elemekre, néha egészen megtévesztve a szemlélődőt.

Az általunk használt szoftver legnagyobb előnye az, hogy a kapható márkák konkrét termékeit tudjuk alkalmazni a tervezéskor, azok pontos jellemzőivel, pl. színükkel, méretükkel megjelenítve.

A képnézetet elforgathatjuk, szemmagasságból szemlélhetjük a teret és különböző szögekből megtekinthetjük a helyiségek kinézetét. A fényviszonyokat az ingatlan valós fekvéséhez igazíthatjuk, így a látványtervezési folyamat legfontosabb eredménye, hogy érezhetővé válik a tér. Emellett a 3D látványtervnek talán a legnagyobb előnye mégis abban rejlik, hogy a kivitelezés során felmerülő tervezési hibákat, esetleges módosításokat, – melyek a tervezőasztalon még nem láthatók előre – nem a helyszínen kell elvégezni, hanem a látványterven módosíthatók.

Az ügyfél valójában elképzelheti, hogy hogyan fog kinézni a várva várt végeredmény, sőt a színek harmóniája is ellenőrizhető, a megrendelő ízlésének megfelelően.

ÉS MOST JÖN AZ, ami minden építkezőt, vagy felújítót érint… a tervezés óriási előnye, hogy rengeteget spórolhatunk, hiszen nem fogunk olyan dolgokra költeni, ami nem illik a helyiségbe, akár funkcionálisan, akár stílusában.

DE A VALÓDI LÉNYEG, hogy egy olyan harmónikus látványt hozunk létre, melynek a szépségében a továbbiakban minden nap gyönyörködhetünk és folyamatosan élvezhetjük a bele fektetett munka eredményét.