ELADVA

Látványterv

A gyenesdiási – a Balaton parthoz közeli utcában levő – aránylag vékony telek igazi kihívást jelentett a tervezőnek. Az enyhén lejtős telek vége szinte belenyúlik abba a ligetes területbe, ami a partot körbe öleli, így ez a különleges elhelyezkedés lehetőséget adott egy zártabb, intimebb családi ház kialakítására.
A hosszú kialakítást keretbe foglalja az utcafronti garázs és a telek legbelső részén elhelyezkedő medence.

Alaprajz

A garázsbejárót környező kerítés és a kiskapunál bevezető utcafronti bejárat a garázs oldalfalánál vezet be a két épület közötti fedett átjáróhoz.

A fő lakóépület hosszú kialakítása lehetővé teszi a hálószobák különállóbb elhelyezkedését és a terasz minden honnét kapcsolódó használhatóságát.
A teraszon a kültéri bútorok mellett bőven elfér jacuzzi is.

A tágas nappaliból, étkezőből és konyhából nagy kilátás nyílik a kertre.

Építkezés

Munkáimban lakberendezőként az építészeti tervezési folyamatba is bekapcsolódok, így jelen esetben is a funkciónak és a látványnak is megfelelő terv jött létre.

Közel egy évig tartott az ingatlan kivitelezése, a medence és kertépítéssel együtt.

Kivitelezői csapatom igényes szakmunkát végzett, kollégám koordinálta a projekt megvalósulását az egyes szakiparok gördülékeny összeszervezését.

Berendezés

A leendő tulajdonos már ismerve tervezői munkáimat teljesen rám bízta a családi ház berendezését és a teljes kivitelezést is.

Egyedileg tervezett bútorozást vállaltam az igényes hatás érdekében. Így, mind a konyhabútor, a nappali kanapé, az étkezőasztal általam tervezett és szakember kollégáim által megvalósított bútorozás lett. Ugyanígy készült a fürdőszobák és a hálók berendezése is.

Nagyon attraktív, minőségi tapétákkal dolgoztam a nappaliban és a hálószobákban, a folyosón pedig tetőbevilágítókat alkalmaztunk.

Átadás

Az ingatlan átadására helyére került minden részlet.

A beltérben a mobil és beépített bútorok és a komplett szőnyegezés is megvalósult, illetve a függönyözés is megtörtént. Az apróbb dekorációk is, mint például a díszpárnák is elkészültek.

A kültérben a medence és a jacuzzi is üzemképes lett, a kert komplett öntözőrendszere megépült, valamint a növényeket is elültettük.
Így a kert teljes pompájában virágzott a beköltözésre.