ELADVA

Látványterv

Régóta „nézegettem” ezt a keszthelyi belvárosi családi házat, amibe tulajdonképpen bele is szerettem. Majd amikor úgy adódott, hogy új otthont kerestem családomnak, rögtön eszembe jutott ez az éppen eladó ingatlan.
Rögtön elkezdtem az átalakítás tervezgetését, de ha őszinte akarok lenni, akkor valójában már évek óta kész elképzelésekkel rendelkeztem.

Alaprajz

Ez a keszthelyi belvárosi családi ház a régóta dédelgetett szerelmem volt…
Évek óta árulták és én sokszor bekéretőztem, folyamatosan gondolkodtam, hogy milyen átépítési lehetőségeket rejt magában az épület.
A tágas belső terek és a nagy belmagasság lehetőséget adott, hogy egy szellős, de látványos berendezésű polgári otthont tervezhessek.

Építkezés

Tavasszal kaptam meg a kulcsokat és már nyár közepén terveztem költözni a családdal.
Mivel sürgetett az idő szinte párhuzamosan folyt a tervezés és a bontás-építés folyamata.
Már az elején világossá vált, hogy a földszinti helyiségek szűkösek lesznek a családunknak, így eldöntöttem, hogy a tetőteret is beépítem 🙂
Viszont, ahogy egy ilyen közel 100 éves épület esetében várható is volt, szinte a bontás megkezdésével rögtön újabb és újabb „csontvázak estek ki a szekrényből”…
De én valahogy mindig azt éreztem, hogy jó irányba haladunk a régi – tapasztalt szakemberekből álló – csapatommal.

Berendezés

Ahogy teltek múltak a hetek, úgy alakultak ki a megálmodott terek és én is egyre jobban inspirálódtam.
Megoldottuk a lépcsőház kialakítását, ráadásul olyan látványos lett a két szint összekapcsolása, hogy igazából a ház egyik legattraktívabb része lett ez a lépcsőforduló.
Kisebb csoda számba ment, hogy ez alatt a lépcső alatt egy rejtett kamrát is ki tudtunk alakítani, amit egy nyitható könyvespolc zár le a nappali felől.

Átadás

Az átadás cím itt egy kicsit félrevezető, hiszen magunknak építettük, „adtuk át” a befejezett házat, de az is biztos, hogy ez a felújítás az elmúlt éveim egyik legkedvesebb projektje volt.
Büszkeséggel tölt el, hogy a házunk annyira varázslatosra sikerült, hogy az OTTHON MAGAZIN 2021. évi karácsonyi lapszámába be is kerültek fotóink.