Ez azért egy igazi varázslás volt…
A folyamat kezdődött az álmodozással és tervezéssel az íróasztalnál, folytatódott a kinyomtatott karton színezésével, hogy a különböző magasságú szintek láthatóak legyenek a kivitelezők számára is.
Így tudták az egyes szakemberek is elképzelni, hogy mi fog valójában megvalósulni a kivitelezés folyamán. Fel tudtak készülni, át tudták gondolni akár a villanyszerelés, akár a gipszkartonozás és a festés folyamatait is.
Igazi komoly geometriai projekté vált mindennek a megvalósítása, mivel egy mennyezetre 3 méter magasan hullámokat építeni gipszkartonból azért nem egyszerű feladat.
Mérés létráról, ceruzával rajzolás létráról, újramérés, majd radírozás létráról. Mindez többszörösen.
A hullám sugarának folyamatos módosítgatása, az ívek szép vonalának összehozása több órás folyamat, az igényes összkép miatt hosszasan megy az előkészítés, egészen addig, míg a tervezőnek és a kivitelezőnek is esztétikus és megvalósítható rajz jön létre a mennyezeten.
A létrejött rajz mentén épül meg a többszintű ív és felületrendszer, mely tele van tűzdelve a villanykiállásokkal. Mindennek az alácsövezése is az előkészítési folyamat része, hiszen a már megépített többszintű mennyezetben a kábelek újra húzása majdhogynem lehetetlen.
A tanácsom egyszerű… rajzolás előtt konzultáljunk egy matektanárral 😊)